Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 6 aprilie 2017

BALENA ROȘIE !



BALENA ROȘIE !

Liderii poporului pesedist au intrat în vrie ! Propaganda capătă forme aberante. La Piatra-Neamț o tovarășă adună cu arcanu mai multe Mițe și trece la plantat de arbori, lăsând în șomaj pe cei abilitați de la Direcția Județeană de profil. Minune garantată ! Vor crește gorunii în trei zile cât alții în 80 ! De ani.
La Capitală, o altă socialistă, care nu-și ține deloc firea, a luat-o prin școli cu bodyguard de soi, ditamai ministrul de interne, cu alți guarzi în juru-i. L-am zărit, în uniformă Che Guevara, pe însuși Cerebel. Gata de luptă cu inamicul virtual. Au explicat, în detaliu, copiilor uluiți cum e cu balena. Albastră. Cool ! Poate de-acum să asistăm la ceva gesturi extreme prin țară din partea copiilor informați pe această cale și cu ajutorul televiziunilor isterice !
Despre rechinii roșii nu au sulfat, însă, niciun cuvânt ! Văd că și DNA-ul a intrat în adormire ! În ciuda veștii bombă cu udreniana. Să fim serioși ! Mai e până la sentința definitivă. Cine știe pe cine mai toarnă și scapă de pedeapsă ! Rechinii cei mari sunt, în continuare, la adăpost. Alții au plătit cu câteva luni de răcoare maltratând biata hârtie și acum dau sfaturi nației ! De râsul planetei !
Deja, trimestrul I al noii guvernări a trecut. Ceața, emanată de marijuana electorală mioritică, se risipește. Vedem că împăratul e gol. Pardon, visteria ! Gogorițele guvizilor-promotori tv se sparg cu zgomot sec. Mocirlele RTV și A3 se fac, deocamdată, a nu-l auzi. Ghiță, necăutatul de serviciile noastre cele mai ce, a muțit !?! Și pe la servicii să fi ajuns corapșânul !?!
Legea salarizării, gata de trei ani (!), bubuie de promisiuni fără acoperire, dar ce mai contează ! Olguța muncește ! Până în 2022 seara, termenul finalizării (!), e cale lungă !
Între timp, cine poate, oase roade ! „Nimeni nu poate trăi fără o mie de euro pe lună” se jeluie un parlamentar aldist, cerând insistent să i se mărească leafa. De parcă l-a obligat cineva să fie parlamentar ! Scumpirile se țin lanț. Leul slăbește tot mai mult, iar rechinii și balenele roșii se îngrașă ! Nu au învățat nimic din reacția piețelor la vreme de iarnă. Acum au simțit că boborul a dat de leurdă și știu că până la toamnă nimeni nu-i va mai colinda ! Serios !?! Mai mult, șparlamentarii își apobă, ostentativ, încadrarea la vedere a rubedeniilor pe tot felul de sinecuri grase. Legile serioase stau pitite, de ani de zile, prin sertare.
Parlamentul este într-o vacanță perpetuă. Care reforme, ce eficientizări ale activității ? Să fim serioși ! Vine sezonul excursiilor. Mamă, ce „schimburi de experiență” vor mai fi prin țările exotice ale planetei ! Am auzit că nici Las Vegas-ul nu va fi ocolit ! Să lase și acolo bieții ceva dolărei.
Parlamentari imberbi, primari analfabeți și consilieri inconștienți, vor pleca în voiaj pe banii boborului pentru a se relaxa după „munca extenuantă” pentru binele comunității. Cu secretare sau fără. Se vor descurca, săracii, cu ofertele locului ? S-ar putea să dea pe-acolo chiar peste migratoarele noastre ! Cum, nu știați ? Deținem locul prim la acest capitol. În sfârșit,  Republica România a III este pe locul întâi la ceva de clasă în Uniunea Europeană ! Nu doar la boli cronice, analfabeți funcțional, asistați social, corupție generalizată, mârlănie ostentivă, hoție la ceas de noapte ... !
Credeți că dragnenienii porniră vreuna din investițiile promise cu tam-tam în campanie ? Aiurea, abia se mișcă cele vechi. La Capitală e jale ! Totul e încremenit. Ba nu ! Senzațional ! Două stații de metrou au fost date, după ani și ani, în exploatare. Cu gargara de rigoare. Facem-dregem ...
Ați sesizat ? În afară de toarșa prim, la Capitală niciun primar nu mai apare pe sticlă. S-a terminat cu concurența între sectoare, iar acolo unde nu e concurență, nu există evoluție ! Șoseaua Pantelimon tot e neterminată după șase ani de lucrări anemice, se promit însă „trotuare provizorii” prin Prelungirea Ghencea. Bravo, toarășa !
Cu noii regizori, România exersează bătuta pe loc. Legea a ajuns să fie interpretată după bunul lor plac ! Curtea Constituțională a devenit din nou urechistă ! Deși vătaful de Telorman își simte sfârșitul aproape nu se lasă. 
Împreună cu celălat lotru, ajunși la cârma Parlamentului României, caută rezolvări rapide. Cu Iordache au dat-o-n bară punând țara pe jar ! Drept răsplată l-au pus vice la Camera Deputaților ! Halal politică dâmbovițeană ! Nici cu actualul nu au șanse de spălarea cazierului. Se zbat, de fapt, tot mai singuri. Se știe ! Toarșii, când simt că unul de-ai lor e în colimator, iute îi întorc spatele. Ba, îl mai și toarnă la greu. Ponta turcitul, iese tot mai des cu declarații belicoase. Vin vești nașpa și dinspre d-ra Codruța, pe care au vrut să debarce. Aud că U.E. vrea să o promoveze prin posturi grele. Europene. Că doar nu o fi corupție numai la noi !
Pe afară, extremiștii olandezi populiști și-au luat-o, din plin, de la alegătorii lucizi. Britanicii, tot cu coada pe sus, sunt tot mai mult în corzi cu brexitul lor neinspirat. Efectele sunt devastatoare. Stângista Le Pen de France și-a pierdut suflu tocmai acum înainte de alegeri și a alergat la Kremlin după indicații prețioase. Însă nici gospodin Putin nu se simte prea bine. Boborul mârâie, iar „pretinii” i-au pus niște atenții la metrou. Dodon lucrează pentru reunirea neamului, mai ceva ca unii unioniști declarați !...
Primăvară, cu rece și cald ! Sunt zilele premergătoare marii sărbători a Sf. Paști. Totul renaște, ne încărcăm cu noi energii pentru a străbate calvarul verii. Până la caniculă e doar un pas !...


Toate bune ?





Sergiu Găbureac 


gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucureşti - 39

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu