Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 2 decembrie 2016

VOCAȚIA RATĂRII !



VOCAȚIA RATĂRII !

A fost Ziua Națională a României. A tuturor românilor !
A celor onești, care nu stau cu mâna întinsă la Stat după pomeni. Prin implicarea și inventivitatea lor în mediul privat, aduc bani la bugetul țării (taxe și impozite), contribuie la dezvoltarea locurilor unde trăiesc.
Ziua Națională a României este și a pușcăriașilor, a penalilor, a celor care nu știu ce să mai facă pentru a fura cât mai mult de la Stat, prin tot felul de metode pe care mass media le descrie zilnic. Furturi care au atins zeci de miliarde de euro, iar distrugerile de ordinul miilor de miliarde. Astfel de indivizi au penetrat toate instituțiile Statului, constituindu-se în adevărate rețele mafiote. Locale și naționale. Mai mult, sistemul mafiot și-a creat posturi de televiziune, locale și naționale, prin care jurnaliștii-mercenari varsă zilnic otrăvuri de toate calibrele. Mii de manipulări. De la cele mai rafinate la cele mai grosiere, repetate obsedant. Zi și noapte.
Ziua Națională este și a românilor incapabili să-și creeze o independență proprie, fiind la cheremul primarilor prin ajutorul social pe care Statul îl acordă lunar necondiționat. Un efort financiar deloc de neglijat, de multe ori ajuns la cine nu trebuie.
Pe scurt, Ziua Națională a României este a tuturor românilor indiferent de etnie, convingeri religioase sau politice, fără nicio discrimnare.
La Mulți Ani, România !
Deșteaptă-te române răsună în toate interpretările posibile. Faptul că este imnul național arată că avem o mare problemă privind înțelegerea mesajului cheie al creației de acum 168 de ani. Privind retrospectiv, găsesc motive serioase în a fi menținut acest imn național încă mult timp. Anii, prin care am trecut, au fost marcați de câteva momente cruciale pentru istoria contemporană a României, momente în care am ratat schimbarea în mai bine a țării.
Unul a fost moartea lui Gheorghiu-Dej, personaj impus de Moscova în perioada în care am fost colonie sovietică. Practic atunci nu se putea face nicio mișcare la nivelul autorității statale, sute de mii de români fiind în pușcăriile politice, zeci de mii fiind eliminați prin metodele aduse de ocupanți. Prin unelte românești ! O schimbare s-ar fi putut produce, la moartea lui Dej, care obținu-se plecarea trupelor de ocupație (1958) și lansase programul de dezvoltare a României (1960-1975) și care se derula cu pași repezi. Numai că Moscova nu a dat curs dorinței lui Dej ca Gheorghe Apostol să fie urmașul și l-a impus pe Ceaușescu. Cum a evoluat România după 1975, când vechea gardă a fost total eliminată și a început să fie implementat programul de dezvoltare megalomanic (1976-1990) al noului dictator comunist, se știe. Din mai rău în mai rău. Cum mulți români nu cunosc realitățile acelor timpuri, au rămas nostalgici cu propaganda ceaușistă ce proslăvea „Epoca de Aur”. Un alt moment a fost la al XII-lea Congres al P.C.R., din noiembrie 1979, când un vechi cadru de partid, C-tin Pârvulescu, declara la tribună: „Am fost uimit cum s-a desfăşurat pregătirea acestui congres /…/ Tovarăşul Ceauşescu şi-a permis /…/ Este fără precedent /…/ de ce Ceauşescu se sustrage /…/ De ce? Pentru că Ceaușescu se sustrage controlului partidului. Caută să…”.  „În spiritul acesta a fost organizat Congresul, tovarăși, și aici sunt echipe speciale de agitatori, începând din față și…”. 
Decembrie 1989, un moment decisiv când am ratat schimbarea radicală a României. Majoritatea concetățenilor a acceptat transformarea FSN în partid, după ce devenise, tot mai clar, că Revoluția fusese abil confiscată de contrarevoluționarii echipei Iliescu. Am ratat, astfel, alegerile din Duminica Orbului 1990, când poporul nu a vrut să înțeleagă mesajul explicit al lui marelui om politic Ion Rațiu. Tot atunci am ratat reunirea cu Basrabia.
Fenomenul Piata Universitatii 1990 a fost, cu siguranță, cel mai radical și moral discurs anticomunist al societății civile. Un moment în care românii ar fi putut schimba din nou cursul istoriei. Au venit minierii cu noi crime adulate de feseniștii țării.
1996, vizita Regelui Mihai în România, după ce Iliescu i-a interzis ani întregi revenirea în țară, a constituit un alt un moment de deșteptare națională.
N-a fost să fie !
Pe acest fond, urmând a treia cale iliesciană, nici în car, nici în căruță, s-au născut rețelele de tip mafiot la nivel local și național, care au măcinat România, scufundând-o adânc într-o mlaștină a imoralității cu repercusiuni vizibile la fiecare pas. În toate domeniile de activitate.
Regimul jucătorului Băsescu a tulburat atât de tare scena politică, încât Stânga și Dreapta și-au dat mâna într-un proiect politic, pe care foarte puțini l-au înțeles. Din păcate a durat mai puțin de un an, întrucât unul din lideri a semnat coabitarea tocmai cu cel împotriva căruia  se formase USL ! C-așa-i la români !
2015, toamna. Într-o situație politică fără ieșire, apare din neant guvernul tehnocrat, acceptat de marile partide ale României. Rămâne un mare mister acceptarea acestui guvern de aleșii patriei ! În curând, guvernul Cioloș  își va încheia mandatul cu un bilanț mai mult decât satisfăcător. În plus, a redat încrederea multor români că se poate guverna și fără hoții.
Ne aflăm, din nou, într-un moment cheie pentru viitorul țării. Oferta politică nu e deloc generoasă. Partidele s-au reformat și nu prea. Au apărut partide noi. Firave. Nimeni nu mai are încredere în nimeni.  
A rămas o minimă speranță, în care sistemul mafiot român trage din toate pozițiile. Un om care a arătat că poate schimba lucrurile în ceea ce privește administrarea țării. A demonstrat acest lucru în perioada scurtă cât a condus guvernul României, în ciuda faptului că realizările acestui guvern de tehnocrați sunt ascunse și negate vehement.
Cum se pare că avem vocația marilor ratări, nu cred că se va produce schimbarea dorită de 26 de ani. Așa că vorba din poveste:
„- Da, muieț-s posmagii ? zise leneșul cu jumătate de gură, fără să se cârnească din loc. / …/ - Da, el nu poate să și-i moaie ? - Auzi, măi leneșule: te prinzi să moi posmagii singur, ori ba ? - Ba, răspunse leneșul. Trageți mai bine tot înainte !”
Pe 11 decembrie va fi Ziua cetățeanului turmentat ?
Ș-am încălecat pe-o șa și v-am spus tableta așa !

Toate bune !?!
  
Sergiu Găbureac 

gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună.

Un comentariu:

  1. SERGIULE, jos pălăria! Le spui, neică, de ungi inima săracului român, dar din păcate ... surzii nu au cum să audă și nici orbii nu văd (pe care-i găsim de 26 de ani în structurile administrativ-politice ale țării) și, totuși e bine că SPERANȚA nu moare. Slutare și multă sănătate, condei de argint și să fii fericit

    RăspundețiȘtergere