Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 2 iulie 2016

Dacă love (le) nu e, nimic nu e ! (primar 00)



CE NE-A ADUS UNIUNEA EUROPEANĂ ! 

De ceva timp circulă pe internet un mesaj ce tratează succint acest subiect. Cineva neinformat și ultrapatriot, înghite pe nemestecate fiecare punct din cele „adevăruri” comunicate. Tendențios ! De ce ? Haideți, să vedem împreună !
1. Răsturnarea ierarhiei valorilor a început după insturarea „puterii populare”, mai bine zis după ce am devenit colonie sovietică.
Elitele românești au fost „neutralizate” la canal și celebrele închisori de exterminare, locul sutelor de mii de victime ale regimului „democrat-popular” fiind luat de cei care au făcut pactul cu diavolul (foarte puțini) și elementele ridicate din popor (analfabeți unul și unul).
A existat o perioadă scurtă de reevaluare a volorilor (1964-1971), după care ierarhia a rămas în aceeași parametri, mai ales, în domeniul deciziei politice.
Nu proștii ne conduc, mai degrabă urmașii mafioți ai sistemului comunist, votați periodic de proștii nostalgici, amatori doar de ajutoare de la stat.
Așa că, nu UE ne-a adus răsturnarea ierarhiei valorilor !
2. Demolarea industriei, plănuită și realizată de echipa de specialiști (formați în perioada interbelică) a lui Gh. Gheorghiu-Dej pentru perioada 1960-1975, devenită megalomană după 1975, a început în 1980, odată cu obsesia „marelui conducător” de a plăti datoria externă. Ceea ce a dus la neglijarea retehnologizării majorității unităților industriale, falimentul fiind inevitabil, accentuându-se după 1990, când urmașii cadrelor PCR plus fii au distrus-o și au vândut-o la fier vechi (sic!).
Așa că, nu UE a demolat industria, ci chiar Nicolae Ceaușescu și urmașii săi postdecembriști !
3. Desființarea agriculturii a fost începută tot de Nicolae Ceaușescu după 1980. Distrugerea CAP-urilor și IAS-urilor a fost făcută de însăși proprietarii bunurilor comune furând tot ce se putea (sisteme de irigații, utilaje, mașini, clădiri ...) imediat după 1990. Nu UE a vândut pământul strănilor, ci românii !
 Așa că, nu UE a desființat agricultura, ci chiar Nicolae Ceaușescu și urmașii săi postdecembriști !
4. „Donarea” unor resurse străine a fost făcută chiar de către conducătorii români postdecembriști până la intrarea României în UE, contra unor șpăgi grase.
 Așa că, nu UE a impus donarea, ci conducătorii României de până la 2007 !
5. Scăderea nivelului de trai a început după 1975, care nu și-a mai revenit nici în ziua de azi. Dacă nivel de trai decent se putea numi ceea ce a fost între 1967-1975 !
Așa că, nu UE ne-a adus scădrea nivelului de trai, ci conducătorii României !
6. Pierderea suveranității și autonomiei. Asta e cea mai mare gogoriță. Condițiile aderării la UE au fost cunoscute cu mult înainte de a solicita aderarea. Nimeni nu ne-a impus să intrăm în UE. A fost, de fapt singura soluție viabilă, altfel ne-ar fi mâncat de mult timp mafioții noștri !
7. Corupția generalizată și statul mafiot erau deja constituite la intrarea în UE. Despre ce vorbim ?
8. Defrișarea pădurilor am făcut-o noi cu mâna noastră și le-am vândut străinilor nu Uniunii Europene !
9. Distrugerea sistemului de învățământ a început în 1975, prin măsurile halucinante de acordarea a opt clase membrilor de partid cu patru clase, înființarea liceelor industriale în detrimentul școlilor profesionale, creearea învățământului obligatoriu de zece clase, ultimele două fiind de fapt prostituarea învățământului românesc. Accentuarea decăderii, a fost impusă de urmașii postdecembriști, și dezvoltarea aberantă a sistemului universitar privat.
Așa că, nu UE a distrus sistemul de învățământ, ci conducătorii României de până la 2007 prin neacordarea resurselor financiare necesare dezvoltării sistemului !
10. Distrugerea sistemului de sănătate a început după 1950, când s-a trecut de la sistemul de educație sanitară preventivă la cel bazat pe tot soiul de medicamente (aducător de foloase personale cadrelor sanitare), ajungându-se să fim pe primul loc la farmacii pe cap de locuitor în UE.
Așa că, nu UE a distrus sistemul de sănătate, ci conducătorii României de până la 2007 prin neacordarea resurselor financiare necesare dezvoltării sistemului !
11. Fracturarea, otrăvirea solului. Treaba cu fracturarea e o aiureală, ea nefiind aplicată. În schimb otrăvirea solului, tot în timpul „epocii de aur” a început cu recoltele și produse agricole chimizate, continuată cu sârg de agricultorii români, nu UE, și în zilele noastre.
12. Coldrex Alim, otrăvirea alimentelor. Acceptarea lor s-a făcut cu acordul decidenților români din domeniu, tot contra unor șpăgi grase.
Nu UE a impus acest lucru, ci ai noștri !
13. Migrarea populației. Dreptul de a circula și de amunci în țările UE a fost de fapt salvarea a milioane de români. Cei plecați au trimis în țară anual 7-8 miliarde de euro, fiind cei mai buni investitori în România.
Ei, da, asta ne-a adus UE !
Așa cum ne-a adus Justiție, democrație, ne-a dat bani de ordinul miliardelor de euro, cu care am făcut canalizări, aducțiuni de apă, instalare de gaze naturale, stații de epurare, parcuri, șosele și autostrăzi, subvenționarea agriculturii și sprijinirea micilor întreprinzători. Bugetul aprobat de UE pentru România în exercițiul financiar 2007-2013 a fost de 35 de miliarde de euro, dar n-am fost în stare să-l cheltuim ! Ințelegi, tu, cârcotașule ? Cel pentru 2014-2020 este de 39 de miliarde de euro. Câte lucruri se puteau și se pot face cu banii aștia ?  Că i-am cheltuit aiurea, că i-am furat cu nerușinare, că se putea face mai mult, nu e vina UE, ci a guvernanților și aleșilor locali. Și chiar a fiecărui român lipsit de inițiativă.
UE ne-a dat libertatea de a circula nestingheriți doar cu buletinul prin cele mai civilizate țări din lume. De a munci unde dorim. De a învăța pe viu ce înseamnă civilizația. De a te comporta fără să fii mârlan. Am învățat ce înseamnă să ai onoare și să te ții de cuvânt.
Oricând prefer civilizația UE, civilizației lui Putin. Știu că pentru unii argumentele raționale n-au nicio valoare. E o chestie ce ține de educație. Capitol la care stăm tot mai prost. Imoralitatea invadând toate straturile societății românești. Hoția, minciuna, șmecheria și pălăvrăgeala au ajuns să fie principalele preocupări ale multor români.
Cârcotașule, pune mâna și te informează sau ești rău intenționat ?
Deșteaptă-te române, nu este întâmplător imnul României !

Toate bune?!


Sergiu Găbureac

gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu