Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 14 mai 2015

UNDE-I ONOAREA ?



UNDE-I ONOAREA ?
Au fost alegeri în Marea Britanie. Supușii reginei au votat masiv cu Partidul Conservator, infirmând toate sondajele, care dădeau o luptă strânsă. E vorba de viitorul lor, așa că nu mă preocupă de ce au votat așa. Ceea ce am reținut a fost anunțarea instantanee a demisiei liderilor partidelor care au ieșit pe locurile 2, 3 și 4. Inclusiv Rudotelul lor național, pe care alegătorii, ca și în Franța, l-au dat de pământ. Extremistul Farage e pe făraș ! Poate învață românește de la trimișii noștri speciali.
Demisia e un gest de onoare absolut firesc după ce pierzi niște alegeri. În lumea civilizată. La noi, în România, șmecheria specifică șobolanilor roșii, a făcut ca momentul reformării partidelor după alegerile din noiembrie să fie ratat și amânat sine die !
Continuă o guvernare plină de miniștri penali cu un parlament devenit ilegitim, ca urmare a eșuării proiectului politic USL. Cadavrul USL este prezentat de șobolanii roșii ca sfintele moaște, resucitat în USL.2. Urât mirositor, care nu poate amăgi pe cineva, cu mercenarul manechin, care încalcă legea la ordin. Cu mir sau fără !
Recent, primul ministru-plagiator și-a prezentat cu tam-tam, de parcă era în Piața Roșie, semirealizările celor trei ani de guvernare. Mărețele împliniri au fost deja demontate, una câte una, de către experții în domeniu, minciuna având picioare scurte. Paradoxal, pe fondul creșterii economice (sic!), nivelul de trai al românului tot scade ! Nu m-a mirat faptul că Pinocchio nu a suflat niciun cuvânt despre creșterea deficitului bugetar și a datoriei externe ! A României.
Multe din proiecte furate de la liberali, au fost prost aplicate, astfel încât pierderile devin tot mai mari pe zi ce trece.  
Unde or fi autostrăzile promise, căile ferate rapide, unde sunt marile investiții (din nou s-a ajuns la blocarea fondurilor europene), unde-i milionul de locuri, unde e sistemul sanitar fiabil (nu amintesc de lansarea lamentabilă a cardului de sănătate), alimentele de bază au ajuns să fie mai scumpe ca în țări occidentale (sic!), unde-i sistemul de învățământ promis (asistăm, pentru prima oară în istorie la ținerea cursurilor fără ca cei mici să aibă abecedare), unde-i grija față de mediul înconjurător (scandalul defrișărilor ilegale, girate de șobolanii roșii e în plină desfășurare) ?
Ați simțit politica de discreditare a noului ANAF, practicată de marii și micii evazioniști atât de bine organizați în sistem mafiot ? Numai că  boborul nu prea crede diversiunile puse abil la cale !
Unde-i onoarea aleșilor, ce-și votează pensii speciale nesimțite (pe criterii și performanțe numai de ei știute) ? Grupuri de șparlamentari venali / penali au ajuns să aibă inițiative legislative, care aduc atingere Codului penal, doar din dorința de a-și apăra hoțiile și îngreuna derularea actului de justiție.
Legile electorale, amendarea Constituției tătucului Iliescu, descentralizarea și reforma administrativă, care ar contribui la debirocratizare și destructurarea rețelelor de tip mafiot din județe, sunt temporizate cu bună știință.
Peste jumătate din „nașii” consiliilor județene sunt săltați, cercetați, condamnați pentru jefuirea / irosirea banului public.
Beciul Domnesc geme !
Sute de primari, consilieri locali, funcționari publici corupți fac spectacol la un nivel greu de imaginat, principalii corupători fiind membri PSD și UNPR.
Prostituarea politică are loc în direct la ore de vârf !  Demisul național, care a adunat zeci de dosare penale pe lângă cele vechi îngropate, s-a reprofilat ca analist politic în sens mioritic (gura nu-i mai tace), ajungându-se la străvechea vorbă strămoșească „râde hârb de oală spartă”. Udreniana s-a convertit !  S-a lepădat de B1 și a trecut la ridicarea de osanale Antenei 3 ! Sectorul V a fost devanghelizat ! Litoralul se anunță trist fără deghizările primarului-legumă și la propriu !...
Se interzice autostopul civililor (sic!), dar traseismul politic, în timpul mandatului, este îmbrățișat de toate partidele ! Halal, onoare !    
Peste 2.000.000 de alegători sunt privați de dreptul de a alege. Ponta încalcă senin Legea, refuzând organizarea alegerilor în locurile lăsate libere de aleșii-pușcăriași sau pușcăriabili. Locali sau naționali. Tocmai el care scotea fumuri democratice, pe când Boc încălca legea electorală la rându-i !
La toate acestea, Ponta râde victorios pe toate ecranele, de parcă misiunea lui ar fi demolarea și nu construcția statului de drept. În România.
Unde-i onoarea, tovarășe prim ministru ? 
Domnii sunt în altă parte a Europei !
Demisia !

Toate bune,
Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com,  
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu