Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 23 aprilie 2015

MIGRATORII



MIGRATORII 

Să recapitulăm. După retragerea romanilor, peste teritoriul de la poale de Carpați au început să apară migratorii.

Știți cum e ? Tata avea în curte pomi fructiferi și vreo 200 de butuci de vie. După ce muncea primăvara să o cotorăscă, să o lege, să o sape, vara să o prășească, să o stropească de două-trei ori, toamna când strugurii dolofani de conderă, nohan, țârțără, 1001, 100... și nu mai ce soiuri se coceau apăreau graurii. Sute de grauri se instalau pe tăcute pe firele electrice de la stradă. Apăreau cercetașii, care dădeau două-trei roate pe deasupra și apoi raportau șefului.
Se instala o linișite de-ți țiuiau urechile ! Și brusc se declanșa un vacarm de nedescris. În câteva minute, tata rămânea fără struguri. Fără o boabă. Tata îi aștepta pregătit. Avea semenele lui. Când sosea ziua, toată suflarea era pregătită. Așteptam liniștea ! Iar în momentul coborârii stolului, băteam din toate căldările, butoaiele din tablă, câinii lătrau, pisicile o zbugheau care încotro, iar graurii, ei bine graurii aproape că se izbeau de pământ și nu știau cum să părăsească mai iute terenul.
Tata știa că e timpul culesului ! Nu mai întârzia nicio zi !
Popoarele migratoare ne-au călcat frecvent vetrele strămoșești începând cu secolul al III-lea și până prin secolul al XIII-lea. De la goți, huni, gepizi, pecenegi, vandali, avari, turci, cumani, unguri, maghiari, slavi, bulgari, tătari ...
În clasa a IV-a dl învățător Marcu ne-a pus pe tablă o hartă cu valurile  popoarelor migratoare care se întoarceau ca lupul de la stâna de unde a mâncase prima oaie. Au lăsat adânci amprente genetice peste poporul ce avea să se numească român.
Popor ce are înaintași în cele 12 triburi dacice, oameni liberi reuniți, când și când, de câte un Burebista sau un Decebal !... Daci, care veniseră de niciunde !...  Erau aici de la zidirea lumii !...
După constituirea entităților statale prin mai toată Evropa, au fost aduși sașii și secuii, colonizați pentru a păzi granițe. Ei n-au fost migratori ! Erau buni mercenari și loiali. De ei s-au folosit din plin domnitorii țărilor românești. Însuși Ștefan cel Mare avea un corp de secui profesioniști în ale războiului.
În zilele lui Băsescu din Tomis, românii au devenit, la rândul lor, migratorii Europei ! La îndemnul „șefului de stat” au plecat medicii, inginerii, toți cei care simțeau că sunt nedreptățiți în propria țară !
Dar nu despre asta vroiam să scriu în tableta de azi. Deși, văd că ne tot zgândără vechii migratori pe la granițele strămoșești ! Ce să-i faci, obicei de migrator ! Obișnuit să tot calce vetrele altora ! Obiceiuri de ev mediu.
De unde mi-a venit ? Nu-mi puteam explica migrația internă a aleșilor noștri, accentuată în urma Ordonanței Nr. 55/2014 dovedită neconstituțională. Acum, aproape 5.000 de primari, consilieri locali si consilieri judeteni riscă să fie cercetati penal !
Doar „onorabilii” nu au făcut pasul fără a-și negocia puternic trădarea !?! Corupția miroase, în toate cazurile de traseism politic, de la o poștă ! Exemplul bravilor noștri șparlamentari, unii aflându-se la al n-șpelea partid pentru motivul că nu-și regăseau „idealurile”, a fost urmat și în teritoriu. Ce se întâmplă acum cu șparlamentarii (sic!) noștri e de râsul planetei ! Unii vor pensii speciale, ajutor de handicap mintal, alții spor de rușine !...
Aș fi de acord cu sporul de rușine. Condiția să poarte când iese în public o etichetă „Am fost parlamentarul României 1, 2, 3 ... mandate.” Ca să știm și noi cui datorăm regresul postdecembrist !
Există județe unde peste 50% din primarii aleși au migrat către iluzoriul borcan cu miere al Puterii. DNA-ul a intrat pe fir !  Rețelele mafiote județene au început să dea din colț în colț ! Jumătate din capii găștilor sunt în vizite de lucru, de ceva timp, pe la organele abilitate !
Societatea civilă a dat și o hartă migrației. Interne. Din păcate, dl învățător Marcu a trecut la cele veșnice. Scriu aici, poate Cineva îi va transmite.
Din 3.180 primari au migrat 552, adică 17.4%, din 40.022 de consilieri locali s-au „reorientat” 4.607 (13.8%), iar din 1.338 consilieri judeţeni au valsat 184 (11.5%) către actuala coaliție de guvernare. PSD a corupt 79% din primarii care au migrat ! Restul, au fost corupți de ceilalți. Culmea, partidul manechinului de serviciu se trezește peste noapte cu 34 de primari ! http://expertforum.ro/raport-anual-2014.
Oare de ce ? (întrebare retorică).
Nu pot să nu menționez faptul că sunt și județe unde nu s-a migrat ! E drept, puține. Acolo e speranța ! Acolo cred că mai sunt cu adevărat urmași ai dacilor !
Pe surse. La Parlament, Mădălin a înlocuit stresanta sonerie de adunare a șparlamentarilor cu muzică simfonică. În curând, va fi pus hitul „Hai, Catrină și ne-arată, cum să mai votăm odată !” !?!

Pilule destresante 

- Ce-ai, mă, cu ea, de ce o bați ?
- Da' nu o bat, șefule ! Am prins-o pe Facebook cu unu' ...
- Păi, și ?
- Și acu' îi dădeam like-uri !
 Toate bune,
 
 Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com,  
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu