Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 20 martie 2015

DEZABURIREA



DEZABURIREA
Au trecut cele o sută de zile de când avem un nou președinte. E suficient să faceți comparație între agenda prezidențială a primelor o sută de zile ale lui Băsescu și cea a lui Johannis. Defectul major al lui Johannis constă în faptul că nu bate toba în stil băsescian, ceea ce deranjează softul dornicilor de spectacol. Prezidențial. Până și celebra cucuvea se comportă nemțește ! 
Comunicarea a devenit sobră, concisă, plină de miez. Mass media, manelizată, e îngrozită că nu mai poate face speculațiile cu care se obișnuise. Noroc cu alte subiecte hot ! Oferite, în special, de furnizorul D.N.A. !  
Nu e cazul să fac comparație și cu ceilalți președinți. Iliescu  se apropie, tot mai mult, de ceasul plății crimelor, premeditate, la Revoluția confiscată și mineriadele fără număr: Bunicuța a avut doar grija dezvoltării sistemului cripto-mafiot, care a atins perfecțiunea sub Demisul național. Constantinescu, palidă copie a tristei figuri, cu ieșiri melodramatice, știm că a fost învins de sistemul instituit de predecesorul său.
Cu siguranță, primul mare câștig pentru țară este introducerea seriozității în relațiile între instituțiile statului. Fără ingerințe oficiale sau indicații date în direct la televizor. Deși Pisicul nu se lasă de obiceiurile vechi cu una, cu două !
Atmosfera permanentă de scandal între instituții, mai ales Președinție - Guvern ajunsese la stadiul de mahala cu grave repercusiuni asupra imaginii României. Sigur, nemulțumiri există și acum, dar ele sunt exprimate onest în termeni civilizați, chiar dacă media românească a rămas, repet, la nivel de Ferentari.
Un alt mare câștig este funcționarea Justiției. Moara macină din plin. Au loc ample operațiuni de curățare a zonelor infestate de rețele mafiote. A câta oară se adeverește vorba strămoșească „Peștele de la cap se împute !”
De la președintele-demis, parlamentul - cel mai corupt din lume, guvernul-penal la ANRP, dar și DIICOT, ANI... instituții pilot în depistarea culegătorilor de șpăgi !
Rămâi fără cuvinte când afli că se confirmă știrile pe surse ! Unii ar vrea o viteză de epurare mai mare ! Să fim realiști ! Personal cred că Justiția e în grafic.
Mari rechini, în mare parte arhicunoscuți, se află, deja, în zone de maximă siguranță. Pentru a-și scrie memoriile ! Turnătoria a devenit sport de masă în rândul purtătorilor de cătușe DNA. Demisiul fiind primul între turnători, uitilizând informațiile acumulate în timpul celor două mandate. Tupeul șpăgarilor nu are margini, comunicând cu boborul pe bloguri sau prin intermediul avocaților-purtători de cuvânt ! Alte sute de aleși sau numiți așteaptă nerăbdători să le vină rândul la scrierea mărturisirilor complete. Doar e Postul Mare !
Bineînțeles, toți se declară curați ca lacrima ! Încă nu am văzut vreun asemenea individ care să spună: - Da, onorată instanță, sunt vinovat !...
Problema mare e recuperarea pagubelor. O alta, mai mică, ar fi costurile întreținerii la mititica ! De ce să plătească poporul ? Mai ales că văd o adevărată revoltă a hoților. Cu ștaif. Auzi, nu există feon în celulă ? Parcă, odinioară, arestații erau, în primul rând, tunși chilug. Tocmai pentru a nu răci la baie.
De când cu drepturile deținuților, te pomenești că vor avea și hair stylist !?! Deja, guvernul-penal a alocat banii pentru două noi închisori ! 
Al treilea câștig este curățarea partidelor. Să fie clar ! De partide avem nevoie. Nu pot fi de acord cu vocile anarhiste. Exercițiile liber-impuse, ce se desfășoară prin curțile de dreapta și de stânga, sunt benefice. Cu  operații de extirpare internă (adaptarea statutelor la nivelul lumii civilizate), dar mai ales prin intervențiile benefice ale Justiției.
Instituția demisiei funcționează greu ! Ca și ridicarea imunității celor prinși cu ocaua mică prin Parlamentul uselist. Deși USL nu mai există demult ! Aici e buba ! Anticipatele parlamentare autumnale sunt mai mult decât necesare.
„Valul de cereri ale DNA din ultima perioadă face rău imaginii României”, declară unii parlamentari. Dar, de ce nu s-au gândit la efect când furau pe rupte ?
Se află în stadii de lucru avansate numeroase proiecte de legi privind alegerile, amendarea Constituției ..., proiecte care au stat cu anii prin sertarele comisiilor parlamentare. Ele vor aduce aer proaspăt în politica românească.
Politica externă a căpătat, doar într-o sută de zile, o altă înfățișare. Johannis a făcut pași importanți în îmbunătățirea relațiilor cu marile puteri ale lumii. Contactele cu vecinii sunt tot mai dese, poziția României fiind exprimată limpede, fără discursuri ditirambic-jignitoare la adresa unora sau altora. 
Citesc, pe fluxul de știri, că islandezii nu mai doresc aderarea la U.E. ! Poate și alții ar dori asta dacă ar fi așezați geografic pe acolo, dar, aici în buricul geografic al Europei, nu ai nicio șansă să fii izolaționist ! Dispari imediat !

Toate bune,

 Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com,  
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu