Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 30 ianuarie 2015

OBEZITATE și DEMNITATE !


OBEZITATE și DEMNITATE !

Parlamentul obez luptă din răsputeri să-și păstreze proporțiile !

Și privilegiile.
Parlamentarii, tot mai mulți cu cefe groase, se calcă pe picioare prin județe, ieșind în evidență prin inactivitate, pe post de paparude, aducătoare de tot soiul de afaceri necurate. Cu struți sau fără !...
Ca să fim cinstiți, în Parlament doar vreo două duzini de deputați și senatori sunt cu adevărat interesate de rezolvarea problemelor generale ale românilor.
Cvasimajoritatea urmărind numai șpăgi grase, excursii, peșcheșuri, odihnă veșnică și rezolvarea problemelor strict personale.
Au tot dat legi care să le acopere / să le legalizeze hoțiile. Au nenorocit, dintr-un orgoliu prostesc, zeci de sate, făcându-le comune, zeci de comune făcându-le orașe, bieții locuitori nemaifăcând față, acum, taxelor și impozitelor conform „rangului” la care au fost ridicați.
Tot felul de matrapazlâcuri fac bieții analfabeți ai neamului. Aleși ! Crema !
299 de parlamentari (225 de deputați și 74 de senatori) sunt arhisuficienți !
Bunul simț, pe care Ponta nu-l are, lucru dovedit din plin, ar trebui să primeze în toate deciziile ce se vor lua în viitorul apropiat. E timpul unei reforme adevărate a acestei instituții de primă mână într-o democrație, pe care membrii ei au adus-o rapid, la noi, pe ultimele locuri în sondaje. Ca încredere și eficiență, prin comportamentul mafiot. Să vedem oferta Dreptei, care cunoaște un proces de eliminare a toxinelor ! Tot mai intens ! Cu circul aferent ! Vuittoane, borduri de lux ... masele exultă !
*
Pentru că suntem la categoria obezi, amintesc o categorie de cetățeni, care au obținut certificate, ce le atestă calitatea de revoluționari. Numărul acestora a crescut, susțin mafaldele, peste numărul real al celor implicați voluntar la înlăturarea structurilor totalitare în acele zile însângerate ale lui decembrie 1989. De mult timp se tot încearcă rezolvarea situației, care afectează imaginea celor care și-au asumat liber schimbarea sistemului politic în România în timpului Revoluției Est-Europene.
În 25 (douăzecișicinci) de ani, cei de la Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (http://irrd.ro/) n-au comunicat o situație clară a modului de înlăturare a structurilor comuniste pe județe. Data, ora, cei care s-au implicat ... Au scos o carte și numere de revistă pline de inexactități și generalități !
O abureală generală !  Premeditat !?! Nu e de mirare, dacă analizăm cine se află în Colegiul Național al celor 25: Petrică Balint, Sergiu Chiriacescu, Emilian Vasile Cutean, Iosif Dan, Emil Dumitrescu, Lorin Fortuna, Cazimir Ionescu, Claudiu Iordache, Eugenia Iorga, Mihai Ispas, Dumitru Mazilu, Alexandru Mironov, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Pastor, Romeo Raicu, Petre Roman, Adrian Sanda, Ioan Savu, Răzvan Theodorescu, Dan Toader, Doru Țigău, Viorel Vișan, Valentin Voicilă, Emil Vlădesan, Gelu-Voican Voiculescu. Persoane controversate, unele compromise total, altele indiferente ...
Mai mult, Legea nu prevede vreun termen pentru mandatul Colegiului Național, aceștia fiind numiți pe viață !?!
Președintele IRRD, Ion Iliescu, nici măcar nu a fost revoluționar, fiind chemat la Revoluție, după cum a și recunoscut. Este unul din cei care a pus frână Revoluției Române ! Ba cu întinarea idealurilor, ba cu minierii !...
Cum să iasă la lumină adevărul în aceste condiții ?
Era suficient să se fi luat rapoartele securității locale, miliției, să se ia declarații de la șefii acestor instituții, de la foștii secretari de partid județeni, municipali, orășenești, comunali din localitățile unde s-au depus solicitări pentru calitatea de revoluționar și să se confrunte cu declarațiile date procurorilor de revoluționari la data depunerii dosarelor.
Plus verificările la CNSAS.
Ca un corolar, la aniversarea Revoluției Române, pe 30 decembrie 2014 (de ziua Republicii I), s-a dat OUG Nr. 95 pentru modificarea și completarea Legii recunoștinței ... Nr. 341/2004 (http://www.sspr.gov.ro). Ordonanța a stârnit diverse reacții. Pro și contra.
Am înțeles perfect intenția declarată a secretariatului care se ocupă de problemele revoluționarilor. Depistarea impostorilor și eliminarea lor. Foarte bine ! Acest lucru s-a mai făcut de câteva ori. Nu cunosc, încă, intențiile nedeclarate ! Circulă tot felul de zvonuri.
Cert e că se introduce o nouă categorie de revoluționari: luptător cu rol determinant în declanșarea și victoria Revoluției Române. De acord și cu această decizie. E clar că există o diferență majoră între cei care au luptat pe stradă sau pe după perdele, prin case conspirative, și cei care s-au expus direct ocupând sedii județene și locale ale PCR, care au înlăturat (alungat/arestat) efectiv structuri totalitare, asumându-și responsabilitarea conducerii administrative a județului, municipiului, orașului, comunei.  
Din textul ordonanței reiese că meritele victoriei sunt ale celor uciși, răniți și reținuți în acele zile ! Și numai în localitățile în care s-a tras ! Doar până la o anumită oră ! Exact ca în bancul: „Atenție ! Luptăm până la unu ! La unu și cinci se servește masa.”
Ce facem însă, cu revoluționarii vii, care și-au asumat responsabilitatea preluării puterii administrative a județului, municipiului, orașului, comunei până la ora Z ? 22 decembrie 1989, ora 12,09. Oră discutabilă, deoarece Ceaușescu nu a fugit cu elicopterul, ci a fost evacuat  ! Abia la ora arestării cuplului ceaușist (22 decembrie 1989, ora 18,10), putem vorbi de pasul decisiv spre victoria Revoluției Române. 
Acești oameni, care au înfăptuit acte revoluționare, înlăturând structurile comuniste până la ora dată în ordonanță, au avut un rol determinant ?
Cum le este apreciată inteligența cu care au acționat, evitând confruntarea sângeroasă, condițiile fiind aceleași ca în toată țara ?
Cât despre recunoștință !...

Domnule Adrian Sanda, 

1. Când vorbiți de Revoluție, v-ați informat, cu siguranță, în ce localități din România au avut loc activități revoluționare de înlăturare a structurilor comuniste și de preluare a puterii administrative.
Unde este raportul asupra revoluțiilor locale ?
2. Aveți o situație a preluării puterii administrative de către revoluționari în județele țării până în 22 decembrie la ora evacuării cuplului ceaușist (12,09) sau până la lansarea Frontului Salvării Naționale (ora 15) sau a orei arestării cuplului ceaușist (18,10) sau împușcării ceaușeștilor (25 decembrie, ora 14,50) ?
Știți la ce oră primii secretari de partid de județ, municipii, orașe și comune au predat cheile și puterea revoluționarilor ?
3. Ce facem cu revoluționarii din orașele în care nu s-a tras, dar unde structurile totalitare au fost înlăturate, prin acțiuni revoluționare, până la 22 decembrie 1989, înainte ca să fie evacuat / arestat cuplul ceaușist ?  Au avut aceștia un rol determinant în Revoluție ?
4. Ce facem cu revoluționarii din orașele în care s-a tras, dar revoluționarii, vii sau morți, nu au preluat Puterea prin înlăturarea structurile totalitare până la 22 decembrie când cuplul ceaușist a fost evacuat (ora 12,09) din CC al PCR ? Ci după această dată ? Datorită altor evenimente și a presiunii generate la nivel național.
Nici Legea 341/2004 și nici OUG 95/2014 nu clarifică tocmai aceste adevăruri, care ar trebui să stea la temelia Legii.
Aștept, în continuare, răspunsul dumneavoastră la adresa înregistrată cu nr 18/35 din 6.01.2015.

Cu recunoștință,



Sergiu Găbureac

gsm_as@yahoo.com, Tel. 0731 936.615 
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu