Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 10 octombrie 2014

Panzerul JOHANNIS






Panzerul JOHANNIS


Fără îndoială, Monarhia ne-ar costa mai puțin decât instituția prezidențială. De vreo patru-cinci ori, afirmă cei care se pricep la astfel de analize.
Am avea asigurate, pritre altele, o imagine real-pozitivă, precum și un comportament decent în politica românească, dominată în ultimele două cincinale, de mârlănia generată de Demisul național. Am avea parte, de un acel comportament european mult așteptat.
Numai că, vorba reclamei, pentru Monarhie boborul nu e pregătit ! Mental majoritatea e virusată, minimum o generație, de morbul egalitarismului de masă și a respingerii scării valorilor !  
Am avut ocazia să-l văd și să-l ascult, recent, pe Johannis de două ori în aceeași zi. La o diferență de câteva ore și de la o distanță mai mică de cinci metri. La Cinema Patria, unde a avut loc întâlnirea cu seniori ai ACL, apoi o la dezbatere cu blogerii ACL. Însoțit de staful de campanie.
Mă așteptam, conform intoxicărilor tembelviziunilor, să văd promtere, fițuici, consilieri panicați ... Nimic ! Un om calm, bine clădit, sigur pe ce spune și cum spune. Întrebările nu au fost dintre cele mai comode. Mai ales la bogeri ! E drept, unele nu-și aveau locul și rostul ! Puse de niște ziariști dâmbovițeni, care doreau doar să iasă în evidență. Plini de ifose ! Cunosc specimenele. Asta-i mass media românească, cu extrem de mulți jurnaliști de doi lei !
Culmea, Johannis are și umor ! Ceea ce, sincer să fiu, nu prea bănuiam ! E adevărat, nu de tip dâmbovițean, „ca să ne râdem”, dar are ! Nu m-am hotărât dacă îl voi vota, însă din toată oferta toamnei are CV-ul profesional-poitic cel mai consistent. În rest, palavre !
A face ceva pentru România înseamnă, în primul rând, a face pentru casa ta. Familia ta să nu fie o povară pentru ţară. A face ceva pentru România înseamnă a face ceva pentru strada pe care stai, pentru cartierul în care trăieşti, pentru localitatea în care domiciliezi.
Da, Sibiul înseamnă România ! La Sibiu s-a demonstrat, cu o administrație onestă, că se poate. Să nu existe șomaj ! Să fie atrase importante investiții și fonduri europene ! Serviciile publice să atingă performanțe europene, iar urbea să arate tot mai bine. Asta a reușit să făcă Johannis și echipa lui.
Sibiul a făcut și face imagine României ! Mai mult decât au făcut-o mulţi prim miniștri ai României și guvernele lor de „profesioniști” ! Sau președinți, „șefi de stat”.
S-a oficializat existența noului Partid Național Liberal, prin comasarea cu trunchiul din PDL după plecarea băsiștilor. Cam găunos ! Sper ca membrii să se mai cearnă. Mai sunt ceva liberali vopsiți prin structurile de conducere ale ACL-ului. Dalmațieni. Oricum, ACL se dizolvă de la sine după alegeri. Noul partid este continuatorul PNL-ului, care a avut un rol determinant în crearea și modernizarea României Mari.
E timpul să terminăm cu discuțiile sterile și să ne gândim serios. Crin a devenit istorie. Prin proprie voință și ajutat de „prieteni” ! E timpul să vedem ce facem cu prezentul și viitorul țării !
România e, oficial, din nou în derivă economică, politică nici nu mai discutăm, fiind oaia râioasă a Uniunii Europene ! Plagiatorului nici nu-i pasă ! Nu exprimă, măcar, o minimă îngrijorare ! E în campanie ! Pomeni și promisiuni fără acoperire. Totul duduie !
Am înțeles, direct de la Johannis, că nu vrea să fie politician, ci om politic.
Ceea ce este foarte, foarte greu. În perioada postdecembristă am avut extrem de puțini oameni politici și niciunul în posturi de mare importanță impact decizional. Acolo s-au înfipt tot soiul de politicieni (cațavenci și javre) ciolănari.
Un neamț ne-a europenizat, modernizat și ne-a redat Independența, pe care, nici până azi, postdecembriștii noștri „democrați” nu au declarat-o ZIUA NAȚIONALĂ. Stăm ca blegii, în postul Crăciunului, și degerăm, înghesuidu-ne pentru o caserolă de fasole cu ciolan !
Cu ai noștri, români get-beget, la vârf de țară m-am lămurit ! Să merg pe mâna unui alt neamț, născut în România, deci român !?! Există o șansă, e drept mică, să o rupem cu Sistemul Cripto-Mafiot ! Dar, măcar să ieșim din mocirla imorală băsescuiană-pontistă !?!
Vorba Aidei: „- Încercăm cu un neamț, poate iubește mai mult România decât românii politicieni !”. Aș zice, cu regret, poate mai mult decât mulți români, nu doar politicieni.
Încep să mă îndoiesc că Viorel Ponta va ajunge în turul al doilea ! Desigur, Sistemul Cripto-Mafiot va face imposibilul să-și salveze pielea pentru a menține structurile mafiote, care zugrumă România de 25 de ani.
După CV-urile profesionale în finală ar trebui să fie Johannis cu Tăriceanu ! Ei au demonstrat că pot ! Ceilalți, gargară, multă gargară !
Panzerul Johannis a pornit motoarele. Să vedem dacă boborul îi va asigura combustibilul necesar reformării din temelii a României, cum a făcut-o regele Carol I. S-a împlinit suta de ani ! 
Să fie un semn și noi nu-l înțelegem ?  

N. B. Aristotel de la Braşov este al 25-lea preşedinte de consiliu judeţean din România cercetat penal. Încă o rețea mafiotă destructurată ? 
Sau locul a și fost ocupat de noul naș ?
Nu știu de ce, dar unele cercetări ale DNA-ului mi se par a fi spălări de cadavre.
Demisul l-a băgat la pușcărie exact pe cel care a insistat ca el să fie președinte. Mi se pare corect ! Până și „șeful de stat” și-a dat seama ce greșeală imensă a făcut SRS.
Deținuți de toate zilele avem, de nu-i mai încap închisorile. E drept la jumătate față de perioada de dinainte de 1989. Se simțea o lipsă acută  la categoria „deținuți grei” din rețelele politico-mafiote ale administrației de stat. Văd că, încet-încet, se completează efectivul. Aștept procesele lotului Traian, bomboana pe colivă. Atunci voi striga în Piața Universității la fapt de seară:
- Trăiască Justiția independentă  din România !

Sfatul medicului

Cu romul nu e bine să te pui !
În cantitate mare dăunează grav libertății !



Sergiu Găbureac
     VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
gsm_as@yahoo.com,  
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu