Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 13 februarie 2014

MONDORADIO (cronica vernisajului)






M O N D O R A D I O

 
 În ambientul ospitalier al Artotecii Bucureștilor, joi, 13 februarie 2014, a avut loc vernisajul expoziției  dedicate ZILEI MONDIALĂ A RADIOULUI (eveniment UNESCO). Manifestarea, organizată de Asociația Radioclubul României, în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană București, a trezit un real interes vizitatorilor încă din prima zi.

 Informațiile transmise de președintele Asociației, Daniel Măcărescu, general-maior (r) Ion Cercereanu, președintele PRO MUZEUM, Dan-Lucian Răbâncă, vicepreședinte, Andrei Ciontu, venerabilul Asociației, Mihai Gheorghe, coord. Comisiei Documentare. Expoziții. Recondiționări, sufletul organizatoric al expoziției și Sergiu Găbureac, moderatorul evenimentului, au fost extrem de bine receptate de numeroșii participanți.
Astfel, a fost evocat Chivotul Legii, prima stație de emisie-recepție, descrisă cu lux de amănunte în cartea cărților BIBLIA. Tehnologie extraterestră cu care a fost dotat Moise pentru a comunica cu Managerul proiectului Homo sapiens. S-a trecut, apoi, la creațiile terrienilor, după mai bine de trei mii de ani, prin pomenirea unor nume celebre în domeniu: Heinrich Hertz, Nikola Tesla, Guglielmo Marconi, Al. St. Popov ...  până în zilele noastre.

Despre Ziua Mondială a Radioului, ca important vector de informaţie şi diseminare a culturii, un accent deosebit a pus prof. dr. ing. Andrei Ciontu (YO3FGL), cunoscut autor al unor volume de specialitate.

Am aflat lucruri interesante despre banalul radio, care ne-a adus în casă muzica de calitate, piese de teatru în interpretări celebre, texte literare de excepție, emisiuni de știință, sport și câte și mai câte ... 

 Cu acest prilej au fost înmânate Certificate de Onoare, pentru sprijinul acordat prin participarea activă la desfășurarea ediției I a Expoziției RADIOMONDO, colecționarilor: Mihai Gheorghe,  Adrian Stoenescu,  Dan Marinoiu, Daniel Măcărescu, Sandu Anton, Dan-Lucian Râbâncă, Ion Mândreș, Nicolae Chirtaș, precum și altor persoane implicate în susținerea proiectului.
Discuțiile asupra întâietății creatorului radioului și a originii aromânului Nikola Tesla au continuat, „pe secțiuni” până la încheierea programului zilei.
Pe 18 februarie a.c. se va desfăşura simpozionul dedicat împlinirii a 54 de ani de la înfiinţarea Uzinelor Electronica (Bucureşti), precum şi aniversării înfiinţării Asociaţiei Radioclubul României la Mediateca GEORGE ENESCU a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. (lângă Artotecă)
Partenerii noștri media Radio România, Radio România Cultural și Kartier TV al Centrului de Tineret. Animaţie. Audiovizual (BMB) au imortalizat pentru eternitate momente din timpul derulării vernisajului.
A fost o zi în care aparatele de radio, vedetele manifestării, au fost în centrul atenției. De ziua lor.
Exponatele acoperă perioada 1925 - 1972, cel mai vechi fiind un radio cu reacţie produs în România. O adevărată bijuterie tehnică este şi aparatul LUMOPHON GLORIA produs în Germania în 1929. Aparatul de radio cu galena, produs, în 1954, în România constituie un alt punct de atracție.
Expoziția poate fi vizitată, conform programului stabilit între 13 şi 27 februarie 2014, în spaţiile Artotecii Bibliotecii Metropolitane Bucureşti (Șos. Mihai Bravu, 4; staţia Obor), unde vizitatorii vor avea prilejul să admire vechi aparate de radio realizate de firme de top mondial: Philips, Siemens, Blaupunkt, Tesla, precum şi de cunoscutele firme românești Radio Popular și  Electronica.
Alte informații pe www.radioclubulromaniei.ro

 Toate bune !

Sergiu Gābureac
gsm_as@yahoo.com; gsm.ass007@gmail.com,
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti - 39
Informatia, o problemă ?
O rezolvăm împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu