Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 14 februarie 2014

ATACURI la BOR





ATACURI la BOR

Am asistat, în ultima parte a anului la mai multe atacuri asupra Bisericii Ortodoxe Române (BOR). Din partea unor indivizi din grupul declarat de 20.743 de atei. Existenți în România. Sau poate din cei 18.917 ce s-au declarat fără nicio religie ! Nu mă mir deloc că cei mai mulți viețuiesc pe malurile Dâmboviței (8.067 din care 1.736 de persoane în Sectorul 6; cei mai puțini, 743, în Sectorul 5), urmează cei din orașul de la poalele Feleacului.
Institutul Național de Statistică (http://www.insse.ro/cms/,) oferă toate datele de interes public. Analizate cu atenție găsim explicații la mai tot ce se întâmplă prin țărișoara noastră. În toate domeniile de activitate.
Pe scurt. Din cei 20.121.641 de locuitori (2011), 16.307.004 s-au declarat ortodocși. La care adăug și pe cei 32.558 creștini pe stil vechi + 870.774 romano-catolici + 150.593 greco-catolici. Scot din demonstrația de față, străinii stabiliți pe plaiuri mioritice: musulmani - 64.337, sârbi - 14.385, evrei - 3.519, armeni - 393 sau pe cei 30.557 de altă religie, care, firesc, au venit cu credința și obiceiurile lor.
Eliminăm și pe cei 1.259.739 de locuitori despre care nu sunt date în acest sens (?).
Biserica Ortodoxă Română ne comunică existența a 15.218 lăcaşuri de cult în care slujesc 14.513 preoţi şi diaconi. Sub directa îndrumare a Bisericii Ortodoxe Române se află, totodată, 121 de centre pentru copii, 35 de centre pentru vârstnici, 106 cantine sociale şi brutării, 52 de centre de diagnostic şi tratament, cabinete medicale şi farmacii sociale, 23 de centre de consiliere şi asistenţă a familiilor în dificultate, 2 centre pentru victimele traficului de fiinţe umane. Biserica Ortodoxă Română este implicată în derularea unor programe naţionale privind: combaterea violenţei domestice, prevenirea traficului de persoane,  prevenirea consumului de droguri; prevenirea răspândirii HIV-SIDA, integrarea şi incluziunea socială a categoriilor defavorizate (persoane cu disabilităţi, şomeri ş.a.) (http://www.patriarhia.ro/)
Câte televiziuni, formatoare de opinie (!), abordează acțiunile caritabile ale Bisericii ? Dar când un popă mai calcă strâmb, mamă, mamă ! Ore întregi subiectul e întors pe toate fețele. Cu imagini incendiare !
Culegând informații pentru tableta de față, am constatat că Biserica Ortodoxă Română asigură asistenţă socială permanentă pentru aproximativ 270.000 de persoane și asistență spirituală pentru 16.307.004 români. 
Numai anul trecut Biserica Ortodoxă Română a alocat peste 80 de milioane de lei pentru acțiuni filantropice. Ca să operăm cu cifre corecte. Aici se alătură și efortul celorlalte Biserici din România. Care nu e deloc de neglijat.
Constat că protestatarii atei furnizează, cu insistență, date rupte de realitate. Dovedind slabe cunoștințe de cultură generală. Fac confuzii, deși sursele de informare sunt la îndemâna tuturor. Sau sunt rău intenționați ! Făcând tot felul de glumițe ce li se par inteligente ! Inteligență primară, înrudită cu a primatelor, din care afirmă că se trag !
Cum ar fi tarifele pentru diverse servicii religioase. Am căutat și nu am găsit pe site-ul Patriarhiei niciun fel de tarife minimale. Poate că postarea lor ar fi benefică. Cu două variante. Pentru cei care își plătesc regulat contribuția anuală și pentru ceilalți, care își amintesc de biserică doar cu prilejul unor evenimente (botez, cununie, înmormântare) și necazuri.
Nu sunt un credincios perfect, dar nu pot asista pasiv la un atac nedemn, care jignește o comunitate de creștini de ordinul milioanelor de semeni. 
Să nu uităm vreodată că Biserica Ortodoxă Română a ținut, ca fiecare biserică națională, unitatea și echilibrul poporului. Mii și sute de ani.
Biserica, indiferent de religie, a păstrat civilizația în matca ei. Marii oameni de știință s-au format în cultul credinței, dându-și seama de rostul și rolul Bisericii. Mai mult. Puțini au dat în sminteală.
În creierul fiecăruia există cheia propriilor vindecări. „Fii credincios ! Credința ta te va vindeca !” se dovedește un adevăr, care tulbură deseori lumea științifică. Mai ales în lumea medicală ! Paradoxal, cu cât se fac mai multe descoperiri, slujitorii științei constată existența a altor și altor mistere și taine ale creației divine. Provocări pentru evoluție. 
De fapt, din trupul bisericii s-au desprins celelalte instituții civilizatoare ale comunităților: școala, biblioteca, spitalul, teatrul, muzeul pe care le gestionează statul sau comunitățile locale, pe când Biserica este o instituție cu caracter privat. Contribuția statului, fiind simbolică !
În Biserică își regăsesc liniștea și speranța cei care o frecventează și o susțin. Benevol. Statul o susține pentru simplul motiv că și între demnitarii statului sau autorități locale sunt creștini. Însă, repet, e o susținere simbolică. Baza rămâne poporul și managementul fiecărei parohii.
Desigur, s-au petrecut și fapte reprobabile în rândul slujitorilor. Biserica a recunoscut și luat măsuri drastice, însă tam-tamul mediatic a trecut sub tăcere sancțiunile, exacerbând scandalul în sine, dând senzația de generalizare.   
Un lucru e foarte clar. Nu Biserica a falimentat fabricile și uzinele românești. Nu Biserica a devalizat Biserica zeci de bănci în anii din urmă. Nu Biserica a făcut dispărută flota țării. Nu Biserica a semnat acordurile cu FMI în condiții înrobitoare pentru țară. Nu Biserica vrea exploatarea zăcămintelor de la Roșia Montană sau a gazelor de șist nerespectându-se normele tehnice. Nu Biserica a închis școli și spitale. Nu Biserica a sărăcit România. Nu Biserica a tăit salarii și aplicat politici economice ce au condus la sărăcirea și emigrarea a milioane de români prin toată lumea.
Tocmai acești oameni fără niciun Dumnezeu, strecurați în posturi decizionale de mare responsabilitate au produs dezastrul ! În plan local și în plan național. 
Nu lipsit de importanță e faptul că poporul român nu are, nici la această dată, o catedrală patriarhală națională. 
Construcție reprezentativă, așa cum o întâlnim la toate popoarele creștine. Multe construite cu sacrificii imense încă de acum o mie de ani. 
La români, slujbele sunt ținute, de decenii, într-o catedrală mitropolitană, cu o capacitate de cca 300 de locuri. Intenții au existat de-a lungul timpului, dar niciuna nu s-a materializat.
„Mihai Eminescu împreună cu Ioan Slavici a fost printre primii intelectuali români care au lansat şi susţinut ideea construirii unei catedrale naţionale, ca semn de mulţumire adusă lui Dumnezeu după Războiul de Independenţă din anii 1877 – 1878, un edificiu bisericesc cu valoare de simbol naţional.” (Catedrala Mântuirii Neamului, istoria unui ideal de Nicolae Şt. Noica).
Acum proiectul postdecembrist al Catedralei Mântuirii Neamului capătă tot mai mult contur, și sper ca România să intre în rândul lumii civilizate. Conectându-ne la lanțul energetic spiritual al planetei. Târziu, foarte târziu ! Poate așa ne eliberăm de acest blestem ancestral ! Descris atât de bine de Ion Luca Caragiale. Și nu numai.  
Biserica Ortodoxă Română luptă zi de zi pentru menținerea ființei naționale, redând liniștea sufletească și speranță oamenilor. Asta, pare, să supere cel mai mult pe cei născuți pe cracă. Parcă ar fi un program de distrugere a fibrei poporului român. Mulți chiar afirmă cu argumente concrete acest lucru.
Ateiii, liber-cugetătorii, vor ca locul celor șapte virtuţi: credinţa, cumpătarea, speranţa, dreptatea, tăria, milostenia, prudenţa, promovate cotidian de Biserică, să fie luat de cele șapte păcate: invidia, trufia, desfrâul, lăcomia, avariţia, lenea, mânia. 
O fac prin toate mijloacele, majoritatea televiziunilor promovând, non stop, astfel de mesaje nocive și apocaliptice.
Doamne ajută !

P.S. Aseară automobilul unui procuror s-a tamponat cu nava Bisericii Sf. Ilie. Poliţia a constatat că în timpul accidentului lăcașul Bisericii mergea pe contrasens.

Toate bune,


Sergiu Gābureac
VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
gsm_as@yahoo.com; gsm.ass007@gmail.com,
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti - 39
Informatia, o problemă ?
O rezolvăm împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu