Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 4 octombrie 2013

Duelul





BASESCU – VOICULESCU
 

O cunoscută doamnă, acum și pe strasse Facebook, lansează comentarii partizane 100% la subiecte ale zilei. Toți păcătuim, însă în procente mult mai mici. Am reținut un rechizitoriu sec asupra controversatului Felix.

Dan Voiculescu incepe sa piarda, se pare, batalia cu justitia. Oricum, nu mai este intangibil. Dar raul pe care l-a facut dainuie - si nu vorbesc doar de cei carora le-a distrus cariera, le-a terfelit numele si i-a indepartat din spatiul public, ci la pervertirea institutiilor, la degenerarea vietii publice si spalarea creierelor natiunii. Atata vreme cat dejectiile lui Gadea-Badea, etc. vor atrage telespectatori, Voiculescu va ramane atotputernic - caci nu este singur, ci are un public fidel ! Fara iluzii, va rog, caci suntem romani - mai mult sau mai putin onesti - si mai e foarte mult pana departe, adica pana la civilizatie!
PS Cei care vor sa-mi raspunda ca si Basescu e la fel, sunt rugati sa se abtina, macar astazi, caci dimineata este prea mohorata!

Comentariul poate servi ca analiză pe text la facultățile de profil. La categoria AȘA NU se face ziaristică ! De la bun început precizez. Nu am fost și nu cred că voi deveni vreodată fan Voiculescu. Cât despre Demis odihnească-se-n pacea Justiției ! Să o luăm metodic.

Dan Voiculescu incepe sa piarda, se pare, batalia cu justitia.”

Nu-mi amintesc ca domn profesor să fi declanșat vreun război cu Justiția. Știm cu toții că el este urmărit de Justiție. De peste 8 ani. Pe drept sau pe nedrept, dar asta e o altă problemă. Nu despre asta discut aici.
În realitate, Dan Voiculescu (DV) s-a apărat, față de învinuiriile aduse de procurorii hăitași. Ai cui procurori ? Nu e cazul să dezvolt. Concluzie. DV nu are cum pierde o bătălie pe care nu a declanșat-o. Cum s-a apărat, ține de dreptul fiecărui acuzat. Și mai ales de avocații angajați. Cu siguranță, au fost utilizate mijloacele premise de legislația în vigoare. Altfel, vă dați seama ce se întâmpla !

Oricum, nu mai este intangibil.

Paradoxal, afirmația demonstrează premeditarea cu care s-a acționat asupra persoanei, la ordin (?), cu mijloace mai puțin ortodoxe din partea procurorilor. Trebuie să fi fost ceva de muncit la instrumentarea cazului, dacă a durat ani și ani pentru ca urmăritul să devină... tangibil !?!

Dar raul pe care l-a facut dainuie - si nu vorbesc doar de cei carora le-a distrus cariera, le-a terfelit numele si i-a indepartat din spatiul public, ci la pervertirea institutiilor, la degenerarea vietii publice si spalarea creierelor natiunii.”

O afirmație plină de generalități, specifică sistemului securist. Nimic concret. Așa ceva nu-i este permis unui ziarist, mai ales de talia autoarei textului de față, crescută în respectarea valorilor comuniste (cinste, adevăr, omenie) (sic !). Știu că Dan Voiculescu este o persoană fizică nu o instituție de stat. Așa că are dreptul să-și angajeze personalul de care are nevoie, pe criterii proprii și, de asemenea, se poate dispensa de cei care nu corespund.
Nu zic că nu o fi făcut și acte reprobabile, dar unde sunt terfeliții ?
Cât despre pervertirea instituțiilor aici avem asul așilor. Demisul. De la cea prezidențială,servicii, justiție, viață publică, viață privată ... Domn profesor este mic copil față de marinar. În ceea ce privește degenerarea vieții publice lucrurile sunt un pic mai complexe, locația de bază aflându-se de două mandate în dealul Cotrocenilor, nu la Voiculescu acasă sau la Grivco / Grifco / Intact.
Despre spălarea creierelor, în adevăratul sens al cuvântului, se poate vorbi doar într-un regim totalitar. Doamna jurnalistă cunoaște foarte bine cum se petreceau lucrurile. S-ar putea să fi fost implicată, într-un fel sau altul, în acel proces, de tristă amintire “Poporul, Ceaușescu, România” ! 
Ca documentarist.
Acum, trăim într-un regim cât de cât democrat ! Așa că afirmația cu spalarea nu prea se susține. Mai e un amănunt. Nu cred că telespectatorul a uitat unde a pus telecomanda atunci când nu-i convine ceea ce vede și aude !

Atata vreme cat dejectiile lui Gadea-Badea, etc. vor atrage telespectatori, Voiculescu va ramane atotputernic- caci nu este singur, ci are un public fidel !

Ajungem la sintagme demne de fițuica România Mare a celebrului Rudotel. Recunosc că nici Badea, nici Gâdea&Co nu sunt perfecțiunea întruchipată în materie de ziaristică, dar măcar ei vin cu documente concrete. Sau or fi niște falșuri ordinare ?
Desigur, ispita de face o legătura dubitativă între jurnaliștii Antenei 3 și Felix e foarte mare. Ea există, fără îndoială, însă nu cu influențe atât de malefice pe latura profesională. Atunci ce să mai zicem de B1 ? Sau RTV !?! Sau Realitatea Tv ? E normal ca în spatele fiecarui trust de presă să existe un grup de interese, dar profesionalismul, cu care fiecare echipă își exercită meseria, face diferența. De aci și ratingul. Zdrobitor. Mă bucur că doamna Rodica recunoaște calitatea unor emisiuni ale Antenei 3.
Cu toate acestea, Voiculescu nu este atotputernic. N-am văzut masele ieșind prin piețe întru apărarea sa ! Și nici pentru linșare !

Fara iluzii, va rog, caci suntem romani- mai mult sau mai putin onesti - si mai e foarte mult pana departe, adica pana la civilizatie !

O frază beton ! Singura demnă de un ziarist ! Unii vor spune limbaj de lemn. Sunt de acord cu el. Da, e cale lungă până la Democrație !

PS Cei care vor sa-mi raspunda ca si Basescu e la fel, sunt rugati sa se abtina, macar astazi, caci dimineata este prea mohorata

Aici e cheia mesajului. Asta e durerea cea mare a fostului director al Direcției de Știri al postului public TVR (2005-2008), demis în urma scandalului Pălinca și Caltaboșii, când a dictat difuzarea materialului care ilustra presupusa mituire a ministrului agriculturii Decebal Traian Remeș ! Nici în ziua de astăzi dovedită ! Ca la atâția alții, târâiți prin instanțe.

Hotarât lucru, Felix nu seamănă, nici pe departe cu Demisul ! Deși amândoi sunt produsul securității ceaușiste. Nu a tăiat salarii, nu a făcut dispărută flota țării, nu și-a repartizat casă de la Primărie, nu a băgat țara într-o criză profundă, mai ales de ordin moral, nu și-a batut joc de poporul român râzând în nasul a 8,5 milioane de votanți la Referendumul prin care a fost demis. Și câte alte mărunțișuri, precum dezbinarea tuturor categoriilor sociale sau blocarea accesării fondurilor europene în timp ce era președinte-prim ministru.
Aveți dreptate, Rodica Clucer, trăim zile mohorâte ! Încă 14 luni / 63 de săptâmâni sau 442 zile până cerul politicii românești se va elibera de nourii grei ai învrăjbirii de la Cotro srl. Nu zic că va fi grozav. Va fi, însă, altceva !
N.B. Faptul că textul este scris fără diacritice demonstrează o malițiozitate ce virează spre ură ferentariană. În defavoarea limbii române.
 
Antidepresiv

- În Italia nu vrei să te duci, în Spania nu vrei să pleci, fotbal nu joci, manele nu cânți ! Ce vrei să faci în viață ?... Vezi, poate iei Bac-ul, să ne faci de râs în tot blocul !

Toate bune,

 


Sergiu Gābureac 
Tel.  0731 936.615 - 0752 975.130   

Bucureşti - 39 

Informatia, o problemă ?
O rezolvăm împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu